Plus500

Het eerste wat u moet weten vooraleer u begint met beleggen is uiteraard wat de beurs precies is. Eigenlijk kunnen we de beurs het best omschrijven als een gigantische, internationale markt waar constant met geld wordt gewerkt. Grote bedrijven en instanties waaronder zelfs landen beschikken over de mogelijkheid om deelbewijzen en andere beleggingsproducten aan geïnteresseerden aan te bieden. De interesse voor de producten in kwestie zorgt voor een onderling gevecht tussen zogenaamde brokers die maar wat graag de beleggingen in kwestie willen bemachtigen. Hoe meer interesse voor een bepaalde belegging, des te hoger de koers uiteindelijk komt te liggen. Meer weten? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de beurs!

Handelen op de beurs

Wanneer u als particuliere belegger eveneens een belegging wenst te doen op de beurs kunt u daarvoor het best gebruikmaken van de diensten van een (online) broker. Dergelijke partijen bieden u de mogelijkheid om door middel van een speciaal en realtime platform zelf beleggingen naar de beurs te sturen. Let wel, voor het gebruik van de beurs worden steeds bepaalde kosten in rekening gebracht die een potentiële grote invloed kunnen hebben op het te verwachten rendement. Hou daar zeker en vast rekening mee vooraleer te beginnen met handelen op de beurs.

Op de beurs genoteerde aandelen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn aandelen lang niet altijd beursgenoteerd, in tegendeel. Standaard worden aandelen gewoon gebruikt als bewijs van een investering in een bedrijf. Op de beurs genoteerde aandelen kenmerken zich door een aantal factoren. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat de waarde van dergelijke deelbewijzen aanzienlijk kan schommelen. Diverse invloeden hebben een rechtstreekse impact op de koers van de aandelen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de bekendmaking van de jaarrekening of eventuele vooruitzichten voor het bedrijf in kwestie. Beleggen in op beurs genoteerde aandelen of andere beleggingsproducten brengt met andere woorden steeds een risico met zich mee, maar u kunt er ook een aardige cent aan verdienen.

Online beleggen op de beurs

Online beleggen
This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.