Plus500

Veel beleggers beleggen vandaag de dag in beleggingsproducten die speculatie op de koers van het achterliggende product mogelijk maken. Bekende voorbeelden zijn opties en zogenaamde CFD's. Deze beleggingsproducten maken het mogelijk om niet rechtstreeks te beleggen in een specifiek product, maar gewoon in te zetten op een potentiële koerswijziging. Op die manier kunt u meteen genieten van een financieel voordeel en dat zonder dat u met teveel kosten en andere zaken rekening dient te houden. Wilt u graag meer weten over beleggen in opties? Aarzel dan niet langer en ontdek er alles over in dit artikel!

Wat zijn opties precies?

Er bestaan op de beleggersmarkt twee verschillende soorten opties. In eerste instantie is er de call-optie. Een call-optie is een optie waarbij er wordt gespeculeerd op een potentiële stijging van het achterliggende aandeel. Daar tegenover staat de put-optie welke uitsluitend interessant is wanneer de koers van het aandeel daalt. Welke van de twee opties voor u het interessantst is, is iets dat u voor uzelf moet uitmaken. Verschillende beleggers voelen zich er beter bij om te speculeren op een mogelijke koersdaling dan op een stijging van de koers, maar veel is uiteraard afhankelijk van de periode waarin u wenst te beleggen.

Welke risico's zijn er aan opties verbonden?

Het is fout om te zeggen dat er per definitie altijd grote risico's verbonden zijn aan beleggen met opties. De risico's die u neemt zijn immers sterk afhankelijk van het achterliggende product. Met opties kiest u er immers voor om in te spelen op de potentiële koerswijzigingen van het achterliggende beleggingsproduct, meestal aandelen. Aandelen kunnen echter bijzonder risicovol zijn. Verliest een aandeel zijn waarde, dan kan dat er bijvoorbeeld rechtstreeks voor zorgen dat ook de daaraan verbonden optie waardeloos wordt. Het mag duidelijk zijn, beleggen in opties is enkel en alleen geschikt voor ervaren beleggers die de risico's van een dergelijk beleggingsproduct weten in te schatten. 

Online opties kopen

Alle optie brokers
This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.