Plus500

Succesvol beleggen is vaak grotendeels afhankelijk van de ervaring waarover de belegger in kwestie al dan niet reeds beschikt. Vooral voor beginnende en kleine beleggers is het dan ook vaak interessant om gratis te beleggen. De kosten die aan het plaatsen van een belegging verbonden zijn kunnen doorgaans een grote impact hebben op de potentiële winstverwachting van uw belegging. Bent u op zoek naar interessante mogelijkheden om gratis te beleggen? Twijfel dan niet langer en ontdek er snel alles over in dit artikel!

Periodieke beleggingen

Steeds vaker bieden online brokers hun beleggers de mogelijkheid om periodieke beleggingen te doen in bijvoorbeeld fondsen. Door in te tekenen op dergelijke periodieke beleggingen kunt u doorgaans zonder kosten beleggen. Let wel, aan het beleggen zonder kosten zijn altijd voorwaarden verbonden. Zo dient u veelal gedurende een lange periode periodiek te beleggen en mag u de belegde gelden niet eerder opvragen dan een bepaalde datum. Doet u dat wel, dan heeft de broker het recht om wel diverse kosten in rekening te brengen. Periodieke beleggingen zijn dan wel interessant omdat ze gratis zijn, u moet het alleen doen met geld dat u voor een lange periode kunt missen.

Gratis beleggen buiten de beurs

In tegenstelling tot wat veel mensen denken bent u niet verplicht om te beleggen op de beurs. Er bestaan verschillende alternatieve mogelijkheden om een belegging te doen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de inmiddels zo populair geworden coöperatieve vennootschappen. Zij bieden u de mogelijkheid om deelbewijzen aan te kopen die niet onderhevig zijn aan koerswijzigingen waardoor het potentiële risico op verlies nagenoeg volledig verdwijnt. Wanneer de onderneming failliet gaat, verliest u het door u geplaatste geld. Aan coöperatieve aandelen is overigens veelal een mooi dividend verbonden waardoor u ook nog eens jaarlijks kunt rekenen op een aantrekkelijke winstmarge. Aan het aankopen van coöperatieve deelbewijzen zijn naast de inleg doorgaans nooit kosten verbonden.

Online beleggen oefenen

Account openen
This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.