Buitenlandse aandelen kopen


Plus500

Beleggen is een internationale bezigheid. Dat wil zeggen dat u als belegger niet alleen naar de beleggingsproducten in eigen land moet kijken, maar ook naar wat er verder in de wereld wordt aangeboden. Buitenlandse aandelen zijn bijzonder populair bij beleggers die bijvoorbeeld een beetje diversiteit in hun portefeuille willen aanbrengen. Vooraleer u buitenlandse aandelen gaat kopen is het echter belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Biedt uw broker de aandelen in kwestie bijvoorbeeld wel aan en welke kosten zijn er aan verbonden? We vertellen u graag meer over buitenlandse aandelen kopen in dit artikel.

Kosten van buitenlandse aandelen

Beleggers zijn er zich van bewust dat er op de meeste beleggingsproducten kosten moeten worden betaald. Wat men meestal niet weet is dat deze kosten sterk afhankelijk kunnen zijn van niet alleen het beleggingsproduct op zich, maar ook van de markt waarop deze wordt geplaatst. Franse aandelen kunnen wat dat betreft bijvoorbeeld duurder zijn dan Duitse aandelen of omgekeerd. Vooraleer te gaan beleggen in buitenlandse aandelen is het dan ook absoluut essentieel om u eerst even te verdiepen in de kosten die er aan de deelbewijzen in kwestie verbonden zijn.

Buitenlandse aandelen uit groeimarkten kopen

Net zoals bij de bekendste binnenlandse aandelen is het vaak zo dat de beste buitenlandse aandelen reeds aan een zeer stevige koers genoteerd staan. Daarom kan het interessant zijn om te kiezen naar aandelen die afkomstig zijn uit groeimarkten. Dergelijke aandelen staan nog veelal ondergewaardeerd waardoor er voor u als belegger nog mogelijkheden in te vinden zijn. Let wel, wanneer u dergelijke buitenlandse aandelen wenst aan te kopen dient u ook rekening te houden met de eventuele onstabiele situatie in het land waarin het bedrijf is gevestigd. Ook dergelijke factoren kunnen immers een aanzienlijke invloed hebben op de koers van de door u aangekochte buitenlandse aandelen. 

Wereldwijd aandelen kopen online

Online brokers
This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.