Plus500

Indien u gaat beleggen is het steeds erg belangrijk om rekening te houden met de zogenaamde beleggingskosten. Voor het gebruikmaken van de beurs worden namelijk doorgaans altijd kosten in rekening gebracht die kunnen knagen aan uw potentieel rendement. Een bekend voorbeeld is uiteraard de beurstaks die bijvoorbeeld in rekening wordt gebracht bij het aan- en verkopen van aandelen. Van bepaalde kosten kunt u helaas niet onderuit, maar door te vergelijken kunt u er wel voor zorgen dat de kosten voor uw belegging steeds zo beperkt mogelijk worden gehouden.

Beleggen zonder beleggingskosten

Wanneer u een belegging doet staat u natuurlijk niet te springen om veel kosten te betalen. Deze kosten hebben immers vaak een directe invloed op het rendement dat u mag verwachten en dat is niet de bedoeling. Uiteindelijk beleggen we namelijk allemaal om er een aardige cent aan over te houden, toch? Het is vooral voor beginnende beleggers vaak interessant om te kunnen beleggen zonder kosten en hoewel dat eerder als een leuk sprookje klinkt is dat wel degelijk mogelijk. Verschillende partijen bieden u namelijk de mogelijkheid om periodiek te beleggen. Door een dergelijk contract af te sluiten kunt u doorgaans maandelijks een door u gekozen bedrag in fondsen beleggen en dat zonder dat er kosten aan verbonden zijn.

Beleggingskosten vergelijken

Bepaalde kosten zult u zoals eerder reeds aangegeven sowieso moeten betalen. De meeste van deze kosten zijn algemeen vastgesteld waardoor ze niet afhankelijk zijn van de broker van uw keuze. Andere kosten zoals bewaarlonen kunnen dan weer wel afhankelijk zijn van de partij waarbij u gaat beleggen. Het zijn dan ook deze kosten die het beslist de moeite waard maken om een vergelijking uit te voeren. Alleen door het vergelijken van de kosten die op deze manier verbonden zijn aan de verschillende mogelijke beleggingen kunt u er voor zorgen dat uw potentiële winstverwachting zo hoog mogelijk wordt gehouden. Vooraleer u begint met beleggen is het dan ook zeker en vast interessant om de beleggingskosten even te vergelijken.

Vindt de laagste beleggingskosten

Alle brokers
This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.