Beleggen op kort termijn


Plus500

Wanneer we de verschillende mogelijkheden om te beleggen onder de loep nemen kunnen we ze eigenlijk indelen in twee verschillende categorieën. Enerzijds zijn er wat dat betreft de beleggingen met een korte looptijd en anderzijds zijn er beleggingen die worden aangegaan voor een lange periode. Beleggen op korte termijn is interessant voor de wat ongeduldige belegger die op korte tijd winst wil genereren. Het moet wel gezegd dat er aan beleggen op korte termijn niet alleen voor-, maar ook nadelen verbonden zijn. Zo kunt u niet alleen op korte tijd veel geld winnen, maar ook verliezen. Wilt u graag meer weten over beleggen op korte termijn? Aarzel dan niet langer en lees snel verder!

Beleggen met CFD's

Wanneer we het hebben over beleggen op korte termijn kunnen we eigenlijk niet anders dan het te hebben over de inmiddels beruchte CFD's. Deze vorm van beleggen wordt steeds populairder omdat ze zeer eenvoudig “aangekocht” kunnen worden. Daarnaast speculeert u op een haast directe stijging of daling van de actuele koers van het achterliggende beleggingsproduct waardoor er snel een bepaalde winst gegenereerd kan worden. Let wel, bij CFD's is er uiteraard geen sprake van kapitaalsgarantie. Met andere woorden, u loopt steeds het risico om het door u belegde bedrag kwijt te raken.

Gevaren van beleggen op korte termijn

Wanneer u er voor kiest om een belegging op korte termijn aan te gaan, dan kiest u als belegger doorgaans steeds voor een volatiele belegging. Dat is nodig omdat u anders nooit op korte termijn resultaat kunt behalen. Door te kiezen voor een volatiele belegging kunt u inderdaad op korte termijn een aanzienlijke winst behalen. Daar staat echter tegenover dat u ook het risico loopt om uw volledige inleg kwijt te raken. Dit alles zorgt er voor dat beleggen op korte termijn eigenlijk nooit een goed idee is. Daarnaast kan niemand u garanderen dat u, uw inleg niet kwijt zult raken. Het is al vaak gezegd, maar snel geld verdienen en beleggen zijn twee zaken die vaak niet goed samen gaan. Denk dan ook goed na vooraleer een korte termijn belegging af te sluiten. 

Direct beleggen op kort termijn

CFD brokers
This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.