Plus500

Wanneer u gaat beginnen met beleggen is het essentieel om eerst het beleggen goed te oefenen. Beleggen oefenen kan op verschillende manieren. U kunt er voor kiezen om een gratis demoportefeuille aan te maken en op te volgen, maar u kunt eveneens kiezen voor een kleine echte belegging die u bijvoorbeeld periodiek uitvoert. Uiteraard kunt u ook heel wat boeken en cursussen lezen, maar zij brengen u veelal maar weinig bij over beleggen in de praktijk. Door het plaatsen van een echte belegging of het maken van een demoportefeuille wordt dat wel gerealiseerd.

Echt beleggen oefenen

De beste manier om bekend te raken met beleggen en de vele mogelijkheden die er aan verbonden zijn is oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Verder in dit artikel stellen we de mogelijkheden van een demoportefeuille aan u voor, maar u kunt er ook voor kiezen om meteen echt te gaan beleggen, weliswaar met een beperkt bedrag. In de meeste gevallen is dit nog steeds de meest ideale manier om vertrouwd te raken met beleggingen. Kies bij voorkeur voor een gratis belegging die eenvoudig op te volgen is, bijvoorbeeld een periodieke belegging in fondsen. Op deze manier leert u al spelenderwijs omgaan met beleggen en boekt u op termijn mogelijks ook nog een leuke winst.

Gratis demoportefeuille

De meeste brokers, maar ook grote en bekende websites over beleggen bieden u de mogelijkheid om een gratis demoportefeuille te maken. Dergelijke portefeuilles zijn zeer interessant voor beginnende beleggers of mensen die nog twijfelen of beleggen wel voor hen geschikt is. In principe is alles bij een dergelijke portefeuille exact hetzelfde als bij een echte, behalve dan het geld. Er wordt gebruik gemaakt van fictief geld waardoor u geen verliezen kunt lijden. Hoe dan ook kunt u op deze wijze op een leuke manier vertrouwd raken met het beleggen en dan in het bijzonder met alle kosten die er aan verbonden zijn. 

Direct online oefenen met beleggen

Online brokers
This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.