Plus500

Wanneer we het hebben over beleggingsproducten dan spreekt het voor zich dat goud niet al te lang op zich laat wachten. Door de jaren heen is een belegging in goud meermaals een goed idee gebleken. Daarnaast vormt het een ideaal product om de diversiteit in uw portefeuille te garanderen. Uitsluitend beleggen in geldmarkten of andere soortgelijke producten is dan ook zelden een goed idee. Bent u met andere woorden op zoek naar een leuk beleggingsproduct om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren, dan is goud misschien wel de meest voor de hand liggende keuze!

Betrouwbare belegging

Door de jaren heen is gebleken dat goud een bijzonder betrouwbaar beleggingsproduct is. Zelfs in de donkerste tijden van ons verleden bleef goud haar waarde behouden en bereikte het zelfs ongekende hoogtes. Wie goud had, had meestal ook macht en de mogelijkheid om een goed en comfortabel leven te leiden. Beleggers die geloven dat een dergelijke periode er vroeg of laat opnieuw zit aan te komen kiezen er daarom reeds jarenlang voor om gespreid meer goud aan te kopen. Goud aankopen kunt u doen in bars, maar ook in munten. Doorgaans worden er vooral munten met een gewicht van 1 ounce verhandeld, maar daar moet u reeds een behoorlijk geldbedrag voor beschikbaar hebben.

Hoeveel kapitaal heb ik nodig?

Goud heeft altijd reeds synoniem gestaan voor luxe en dat is tegenwoordig eigenlijk niet anders. Zelfs op vlak van beleggen is goud een echt luxeproduct dat jammer genoeg grotendeels blijft voorbehouden voor de kapitaalkrachtige belegger. Kleine beleggers die slechts over een handvol centen beschikken zullen dan ook waarschijnlijk nooit een echte belegging in goud kunnen doen, tenzij u er voor kiest om te speculeren op de goudkoers. De meeste beleggers vinden dit echter (terecht) geen goed idee omdat op die manier de diversiteit van goud als beleggingsproduct nagenoeg volledig verdwijnt. Het mag duidelijk zijn, om een echte belegging in goud te doen heeft u een behoorlijk stukje kapitaal nodig.

Koop direct online CFD's in goud

CFD Brokers
This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.