Plus500

De keuze voor een belegging in CFD's is er één die steeds meer beleggers maken. De reden daarvoor is eigenlijk vrij voor de hand liggend. Een belegging in CFD's is namelijk een stuk toegankelijker dan een gewone, klassieke belegging. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat u in dit geval nooit eigenaar wordt van het achterliggende beleggingsproduct. U neemt als het ware gewoon een positie in waarbij u gaat speculeren op een koerswijziging van het door u uitgekozen beleggingsproduct. Met een CFD kunt u zowel speculeren op de koerswijziging van aandelen, grondstoffen, valuta en ga zo maar door. We vertellen u graag meer over beleggen in CFD's.

Geschikt voor beginners of toch niet?

Er wordt van een belegging in CFD's vaak gezegd dat het ideaal is voor beginners omdat het veel sneller en eenvoudiger is dan het traditionele beleggen. Hoewel hier zeker en vast een vorm van waarheid in schuilt, is het toch behoorlijk fout om te zetten dat CFD's geschikte beleggingsproducten zijn voor beginners. Door het innemen van een positie met een CFD wordt u immers geen eigenaar van het onderliggende beleggingsproduct. U speculeert bijgevolg dan ook uitsluitend op een mogelijke koerswijziging. Hierdoor kunt u inderdaad zeer snel erg veel geld winnen, maar u kunt ook zeer eenvoudig geld verliezen. Denk er dan ook, zeker als beginner, altijd goed over na vooraleer te beleggen in CFD's.

Speculeren op een stijgende of dalende koers

Bovenstaande brengt ons meteen bij de verschillende mogelijkheden om een positie met een CFD in te nemen. Deze beleggingsproducten bieden u namelijk niet alleen de mogelijkheid om te speculeren op een stijging, maar ook op een daling van de koers. U dient er daarbij wel rekening mee te houden dat CFD's doorgaans over een zeer beperkte looptijd beschikken. Blijft u ze aanhouden tot de volgende beursdag is aangebroken, dan zullen er immers (hoge) kosten voor aangerekend worden en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

Direct online handelen in CFD's

Online brokers
This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.