Plus500

Hieronder vindt u informatie over enkele belangrijke begrippen. Lees het artikel over het betreffende onderwerp voor meer informatie.

   • Aandelen
    Aandelen, ook wel deelbewijzen genoemd vormen ongetwijfeld het belangrijkste beleggingsproduct op de beurs. Wanneer u er voor kiest om te beleggen in aandelen kiest u voor een haast rechtstreekse belegging in het bedrijf dat de aandelen heeft uitgeschreven. Bij verschillende aandelen kunt u rekenen op een jaarlijks dividend. Meer informatie over aandelen.

   • Binaire opties
    Veel beleggers zijn niet bang om een klein gokje te wagen. In dat geval kan men er voor kiezen om te beleggen in binaire opties. Dit is een beleggingsvorm die vaak voor een extreem korte periode wordt afgesloten. Door te speculeren op een bepaalde koerswijziging op korte termijn kan een directe winst gegenereerd worden. Let op, bij binaire opties kunt u, uw eigen inleg volledig verliezen. Meer weten over binaire opties

   •  CFD's
    Door een CFD aan te kopen kiest u voor een type belegging waarbij u niet rechtstreeks belegt in een product. CFD's zijn dan ook beleggingsinstrumenten die het mogelijk maken om te speculeren op de evolutie van de koers van het achterliggende beleggingsproduct, zoals een aandeel. Wilt u graag meer te weten komen over CFD's?

   • Dividend
    Een dividend kan worden verkregen wanneer u in het bezit bent van aandelen. Indien uw aandelen een dividend uitkeren, dan zult u één keer per jaar een bepaald (extra) bedrag ontvangen. De hoogte van het dividend wordt bepaald door het bestuur van het bedrijf en gebeurt steeds op basis van de jaarcijfers die het bedrijf in kwestie heeft behaald.

   • Opties
    Met behulp van een optie kunt u speculeren op een stijging of daling van de koers van het achterliggende beleggingsproduct. We onderscheiden de call-optie van de put-optie waarbij u bij de ene speculeert op een koersstijging en bij de ander op een daling van de beurskoers van het achterliggende aandeel. Wilt u graag meer ontdekken over de mogelijkheden die verbonden zijn aan opties

   • Turbo's
    Net zoals bij opties en CFD's is ook de waarde van de turbo rechtstreeks afhankelijk van de waarde van het achterliggende goed. Kenmerkend voor een turbo is dat het daarbij kan gaan om zowel aandelen, grondstoffen, valuta, obligaties en indices.

   • Valuta
    Wanneer we het hebben over valuta hebben we het eigenlijk gewoon over geld. De Europese valuta is zoals u ongetwijfeld weet de euro terwijl de dollar de Amerikaanse valuta vertegenwoordigd. U kunt op verschillende manieren beleggen in valuta. Indien u meer wenst te weten te komen over beleggen in valuta kunt u daarvoor terecht op de pagina.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.