Plus500

Aandelen blijven het bekendste en één van de belangrijkste beleggingsproducten op de markt. Ook in financieel onzekere tijden kiezen erg veel beleggers er voor om hun geluk te beproeven met aandelen. Indien u aandelen op de beurs gaat aankopen is het wel steeds belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende kosten verbonden zijn aan een dergelijke belegging. Zorg er met andere woorden voor dat u steeds instapt voor een behoorlijk bedrag om op die manier de kans op winst zoveel mogelijk te verhogen.

Wanneer aandelen kopen?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar het ideale aankoopmoment van aandelen. Aandelen aankopen doe je het best wanneer de koers zo laag mogelijk staat. Wanneer een bedrijf bijvoorbeeld net slechte jaarcijfers of vooruitzichten heeft bekend gemaakt heeft dat doorgaans een rechtstreekse impact op de aandelenkoers. Dergelijke momenten zijn ideaal om aan te kopen. Let wel, u als belegger moet zelf proberen te bepalen of er nog beterschap voor de aandelenkoers in het vooruitzicht staat of niet. Het heeft weinig zin om aandelen te kopen aan een lage koers wanneer het bedrijf bijvoorbeeld op het punt staat van het faillissement. Als belegger moet u met andere woorden zelf proberen aan te voelen wanneer een geschikt moment is om aandelen aan te kopen en wanneer niet.

Wanneer aandelen verkopen?

De vraag wanneer aandelen te verkopen is zo mogelijk nog gevaarlijker dan de vraag wanneer aandelen te kopen. In principe moet u als belegger zelf proberen aan te voelen wanneer het geschikte ogenblik is aangebroken om aandelen te verkopen. Dat is echter gevaarlijk, want een goede opvolging is dan een absolute vereiste. Doet u dat niet en verliest u de aandelen van uw keuze uit het oog, dan is de kans groot dat het meest geschikte ogenblik om de aandelen te verkopen reeds voorbij is. Probeer zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven aandelen aan te kopen wanneer ze zo laag mogelijk geprijsd staan en verkoop ze opnieuw wanneer u denkt een mooie winstmarge te kunnen behalen. Twijfelt u over de verdere toekomst van het bedrijf die de aandelen heeft uitgeschreven, dan is het veelal een goed idee om eieren voor uw geld te kiezen. 

Start direct met het kopen van aandelen

Alle brokers
This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.