Plus500

Aandelen kopen

Meer informatie

Beste aandelen 2016

Denkt u er als belegger over na om het komende jaar één of meerdere nieuwe beleggingen te doen? Zou u graag uw portefeuille met aandelen aanzienlijk willen uitbreiden en bent u daarvoor op zoek naar de beste aandelen die beschikken over het interessantste toekomstperspectief? In dat geval bent u in dit artikel aan het juiste adres! Wij zetten namelijk de naar verwachting vijf beste aandelen 2016 voor u op een rijtje!

Aandeel 1: Glanbia

Glanbia is een Ierse producent van sportvoeding. Het is echter niet de eerste de beste, maar wel de absolute marktleider. In het bijzonder levert deze producent eiwitsupplementen voor atleten. Deze markt kent ieder jaar een significante groei van tussen de 8 en 10 procent. Sport is “big business” en zo ook de sportvoeding. Niet alleen topsporters kunnen hierdoor een behoorlijke som geld verdienen, ook voor u als belegger liggen hier in 2016 opnieuw zeer interessante mogelijkheden!

Aandeel 2: VISA

Er zijn maar weinig aandelen die over zo’n beperkt risico beschikken als het VISA aandeel. VISA zorgt er voor dat jaarlijks meer dan 36 miljoen handelaars verspreid over de wereld betalingen kunnen accepteren van consumenten die houder zijn van zowel een credit- als een debetkaart. Deze doelgroep bedraagt naar schatting in 2016 zo’n kleine 2,4 miljard mensen. Ondanks het feit dat VISA verantwoordelijk is voor het correct laten verlopen van de betalingen is het niet zo dat ze zelf kaarten uitgeeft. Bijgevolg loopt ze dan ook geen enkel kredietrisico. Dit alleen al maakt dat VISA ook in 2016 een veel betrouwbaarder aandeel zal zijn dan deze van menig andere financieel gerelateerde instelling.

Aandeel 3: Ingenico

Met een marktaandeel van meer dan 40 procent is Ingenico de absolute marktleider in betaalterminals. Hoewel het bedrijf in eerste instantie haar slag thuishaalde in Europa veroverde ze vervolgens een groot marktaandeel in de VS. Sinds 2014 en in het bijzonder in 2015 nam de groei aanzienlijk toe in het gebied Azië-Pacific. Ook het stijgende marktaandeel op de Chinese markt zorgt er voor dat dit is uitgegroeid tot één van de meest waardevolle en constructieve aandelen die er op de wereldmarkt op vandaag zijn terug te vinden. Ook in 2016 zal dit aandeel haar waarde ongetwijfeld terug bewijzen.

Aandeel 4: Alibaba Group

Beleggers houden er tegenwoordig van om te investeren in de digitale industrie. Verschillende grote internetbedrijven lijken hun hoogste niveau achter de rug te hebben, maar dat geldt niet voor de Alibaba Group. Het betreft hier dan ook niet voor niets het grootste e-commercebedrijf van niet alleen China, maar ook van de planeet. In 2014 steeg het aandeel van de groep aanzienlijk om vervolgens begin 2015 rake klappen op te vangen. De dalende koers was het gevolg van de beschuldiging dat het e-commercebedrijf een platform zou bieden voor het verhandelen van namaakgoederen. Deze beschuldigingen kunnen relatief eenvoudig weerlegd worden waardoor 2015 reeds een goed moment was om te beleggen. Toch verliezen beleggers ook dit aandeel in 2016 maar beter niet uit het oog. E-commerce is booming business en daar kunt u als belegger uw graantje in meepikken!

Aandeel 5: Novozymes

Het vijfde en laatste aandeel bevindt zich in een andere sector. Het Deense Novozymes mag zich op vandaag de absolute wereldleider noemen op vlak van de productie en distributie van zowel industriële enzyomen als micro-organismen. Het bedrijf is op dit ogenblik bovendien houder van 6.000 patenten waardoor niet alleen een uitstekende kennis, maar ook een ruime basis voor een verdere financiële groei aanwezig is. Het bedrijf staat er om bekend een zeer hoog bedrag aan cash te genereren welke deels wordt gebruikt om aandelen terug te kopen. Dit is reeds jarenlang een zeer standvastig aandeel, maar de uitstekende financiële resultaten maken dat dit ook in 2016 een absolute topper wordt.